Communiceren met je baby

Gepubliceerd op 19 juli 2023 om 09:00

Communicatie is een belangrijk deel van ons leven, want waar zijn we zonder? Communicatie heb je in verschillende vormen, verbaal en non-verbalen communicatie, kennen we allemaal wel. Hier ga ik het hebben over communiceren op gevoelsniveau, ofwel energetisch en spiritueel. Want je kan veel meer waarnemen dan enkel taal. Maar hoe werkt dat dan? Eigenlijk is dat heel moeilijk uit te leggen in woorden. En werkt het eigenlijk ook alleen maar als je ervoor openstaan. Je moet het ervaren om te begrijpen. Ik ga het hier dan ook niet helemaal uitleggen want er is genoeg informatie te vinden waarin mensen dat veel beter doen dan ik.

 

Wat ik hier wel ga uitleggen is hoe ik het inzet bij baby’s. Want hoe je fysiek kijkt naar een baby kan soms niet helemaal het volledige beeld geven, van hoe het met het kindje gaat. Je kan bijvoorbeeld al snel zeggen, van een kindje dat op een kleed ligt en om zich heen kijkt, dat hij zo lekker ontspannen ligt en rondkijkt. Maar is dat wel echt zo? Ik kijk altijd verder dan dit eerste beeld wat gelijk zichtbaar is. Hoe licht het kindje precies? Hoe beweegt het? Hoe kijk het uit zijn oogjes? Welke geluidjes maakt hij? Hoe voelt het kindje fysiek aan? Hoe voelt de energie als je het kindje vast pakt? Want dit alles bij elkaar zegt zoveel meer over het welzijn van een baby.

 

Deze manier van communiceren gebeurt veel te weinig. Niet iedereen staat hiervoor open of weet niet hoe ze dit kunnen toe laten. Via deze weg van communiceren kom je zoveel meer te weten, en kan je veel beter inspelen op de behoefte van een kindje.

 

Wat ook hieronder valt is het communiceren van taal in het bijzijn van je baby of kindje. Wat zeg je allemaal? Welke woorden gebruik je en welke energie hangt daarmee samen. Wat krijgt je baby of kindje dan mee? Bedenk dan, dat in elk woord wat je uitspreekt of de lichaamshouding die je aanneemt, ook energie zit. Je hoort mensen wel eens zeggen in gesprekken waar een baby of heel jong kind bij is, ach dat bergrijpen ze toch nog niet. Dat doen ze dus wel. Ze begrijpen zoveel meer dan de meesten mensen soms denken. Ze zijn nog zo puur en staan zo dicht bij hun gevoel, en zijn zo open, dat ze alles oppikken wat jij zegt. Ze begrijpen het letterlijke woord dan wel niet, maar ze voelen heel goed aan wat de boodschap is.

Praat daarom ook nooit negatief over je kindje in zijn bijzijn. Maar ook, niet over andere dierbaren van het kindje.

 

Wil je hier meer over weten of wil je dat ik jullie help om verder te kijken dan dat wat je op het eerste oog ziet, neem dan contact op via het formulier en plannen we samen gratis ne vrijblijvend een kennismaking.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.