Bijna vakantie!

Gepubliceerd op 7 juli 2023 om 11:01

Voor vele begint de vakantie na vandaag al, de andere moeten nog even één of twee weken geduld hebben. Wij zitten bij de categorie dat we nog twee weken moeten.

Maar ik kan je zeggen, ze zijn er behoorlijk aan toe, ze zijn moe, heel moe! En dat merk ik aan alles. Ze komen moeilijker hun bed uit, ná school zijn ze behoorlijk prikkelbaar en het lontje is kort. En hierdoor is alles best een uitdaging, de ochtenden gaan moeizamer en waag het niet om iets verkeerd te zeggen of de boterham in vieren te snijden in plaats van in tweeën. Herkenbaar? Ik denk voor vele wel. En toch moet je nog even “door bikkelen”. Of toch niet? Want hoe kom je de laatste school weken of dagen nou zo goed mogelijk door? En zeker als er ook nog zoveel op de planning staat, schoolreisje, uitje hier, verjaardagsfeestje daar enz. Hier een aantal tips die voor ons heel goed werken, en misschien voor jullie ook wel!

 

*Leg de lat laag! Voor jezelf en je kinderen.

 

*Voorbereiding is key! Zo maak ik de trommels al de avond ervoor klaar en kiezen we samen al de kleren uit die ze aan willen. Dit scheelt veel tijd en “gedoe” in de ochtend. Dit is iets wat ik eigenlijk altijd al standaard doe en dat werkt hier heel goed.

 

*Ik vraag ze ook in de avond ervoor al wat ze willen ontbijten. Als ik het in de ochtend vraag, kunnen ze er soms wel een half uur over doen om iets bedenken.

 

*Ik maak ze een kwartier eerder wakker, klinkt tegenstrijdig hé, als ze eigenlijk zo moe zijn? Maar het geeft ze wat meer ruimte om wakker te worden want daar hebben ze nu juist veel meer moeite mee. En er blijft dan nog genoeg tijd over om rustig aan te kleden en te ontbijten.

 

*Ik zeg vaker nee tegen speelafspraakjes. En dat vinden ze niet altijd leuk, en dat mag! Maar we hebben er beide niks aan als ze hier nog vermoeider en overprikkeld van raken. En in de vakantie kunnen er ook heus wel speelafspraakjes gemaakt worden.

 

*Ik plan bijna geen activiteiten ná schooltijd.

 

*Ook de weekenden houden we rustig zodat ze echt even kunnen bijkomen.

 

*En ja, ik hou ze dan ook wel eens een dagje thuis als ik zie dat het echt even te veel is.

 

Hopelijk heb je hier wat aan of heb je zelf nog een goede tip? Deel hem!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.