Het sinterklaas journaal zou afgeschaft moeten worden!

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 08:30

Het sinterklaas journaal.

 

Over iets minder dan 3 weken is het alweer zover, dan arriveert de goedheiligman weer in het land. Maar het sinterklaas gevoel is al aardig aangewakkerd want de pepernoten en snoepgoed liggen als sinds eind augustus in de winkels (en hier begint de spanning al, hij komt al bijna toch, want er zijn al pepernoten).  En maandag 13 november begint het sinterklaas journaal alweer. En weetje, mijn kinderen mogen dit niet kijken, en hebben het ook nog nooit gekeken. En daar heb ik een heel duidelijke visie voor. Het sinterklaas journaal duurt zo’n 3 weken, in deze weken wordt de spanning flink opgevoerd met allerlei dingen die misgaan, waardoor de sint Nederland mogelijk niet eens haalt. Drie weken duurt het, voordat daar eindelijk het verlossende woord is, dat het toch allemaal goed komt.

 

Dan zijn 3 weken heeeel lang voor een kind. Dit kan zoveel stress veroorzaken bij kinderen, dat het mooie, magische stuk van dit feest een beetje onder gesneuveld wordt. Want het is een heel mooi en magisch feest, en het is gewoon zonde als het journaal daar zoveel stress van geeft, het geeft een negatieve lading aan het feest.

 

Ik denk dat we allemaal nog wel vorig jaar kunnen herinneren, dat de boot zonk toch? Ik kan gewoon niet bedenken waarom ik mijn kinderen deze stress (en groot verdriet) aan zou willen doen. Dus nee, hier geen journaal voor ons.

En nu vieren wij het sinterklaasfeest al op een manier waarbij het journaal niet past, dus het heeft voor mij meerdere beweegreden om het journaal weg te laten.

 

 

Benieuwd of jullie het sinterklaas journaal kijken en waarom wel of niet?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.